МЗ отлага решението за частна детска болница в София

болница

Министерството на здравеопазването отлага решението си да предложи изграждането на частна многопрофилна детска болница в София. То трябваше да бъде внесено до края на октомври, но заради пропуски в подадените от инвеститора документи те са върнати за актуализиране. Това показва проверка на БНР.

До края на тази седмица се очаква здравният министър д-р Асен Меджидиев да обяви къде ще бъде построена националната детска болница. Според наличните документи болницата трябва да се намира в столичния район "Изгрев". В нея се предполага, че ще има над 400 легла и ще се предлага спешна и интензивна помощ на малките пациенти.

В края на месец август тази година собственикът на верига болници у нас "Търговска лига" внесе за разглеждане в здравното министерство проект за частно болнично заведение "Мама и аз". Тъй като понесе доста критики от водещи педиатри и неправителствени организации, инвеститорът се опита да ги смекчи, като обяви, че болницата няма да бъде национална и не застрашава по никакъв начин проекта на държавата.
В края на месец септември инвеститорът е бил уведомен, че има нередности в документите. В началото на октомври официално от здравното министерство обявиха, че вече са започнали проверката на документите за новата болница. Тогава те заявиха, че до края на същия месец проектът ще бъде внесен в МЗ, за да може министърът да се произнесе дали го одобрява или отхвърля.

В същото време за инвеститора не е ясен срокът, в който нередностите трябва да бъдат изчистени и кога проектът му отново ще може да бъде внесен за разглеждане.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст