Няма осъдени за корупция по високите етажи на властта

Крум Зарков

Служебният правосъден министър Крум Зарков обяви, че досега липсват достатъчно осъдени за корупция по високите етажи на властта. "Трябва  да има достатъчни разследвания и съответно присъди. Това е трудно, особено, ако има замесен човек с реална власт.  Затова залагаме, в концепция с ПП, независима разследваща агенция. Тази агенция ще е стегната с определени правомощия,  всичко, което им е необходимо, за да извършват разследвания", каза още Зарков.

Според него новата агенция ще е колегиален орган, ще има 5 души, като председателят ще бъде на ротационен принцип за една година. Идеята е, че така ще има вътрешен контрол, заяви той.

Той бе категоричен, че се работи по вариант, в който да бъдат изчистени всички забележки от Венецианската комисия. Зарков коментира и позицията на ГЕРБ за антикорупционния закон, който бе внесен за разглеждане и обсъждане от „Продължаваме промяната“. "Аз не мога да кажа каква е причината, може да има от всичко по-малко. Очевидно е, че сме в ситуация на сложни преговори за съставяне на правителство, на различни действия на знаци към обществеността. Това, което за мен е важно, е този закон да бъде приет и всички думи биха имали значение, включително тези на ГЕРБ. Ако с техните гласове в крайна сметка бъде приет качествен закон и то да бъде приет до края, не само на първо четене, не с неща, които го правят неизпълним, а да бъде приет от началото до края и да бъде публикуван в държавен вестник, това значи, че тези думи, които е изрекъл Бойко Борисов, са наистина думи, които имат тежест. Другото е политика", заяви Зарков.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст