ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Приеха наредба с цел по-добър жилищен фонд за военните

Министерство на отбраната

Правителството прие Наредба за условията и реда за провеждане на търгове за възмездно учредяване право на строеж върху недвижими имоти – частна държавна собственост в управление на Министерството на отбраната.

В наредбата е предвидена възможността Министерството на отбраната да придобива жилища като равностойно имотно обезщетение срещу възмездното учредяване на право на строеж върху имоти – държавна собственост, в управление на ведомството.

По този начин се постигат заложените мерки за осигуряване на подготвен и мотивиран състав в Програмата за развитие на отбранителните способности на Въоръжените сили на Република България до 2032 година. Целта е да бъде постигнат социален статус на военнослужещите, съответстващ на високите им отговорности, включително и осигуряването им с имоти от жилищния фонд на министерството.

Освен това с наредбата, отнасяща се до провеждането на търгове за възмездно право на строеж върху имоти на МО, ще бъдат намалени и бюджетните разходи за поддържането на онези от тях, които са с отпаднала необходимост. Ще се харчат и по-малко средства за изплащането на компенсационни суми на служителите, които ползват жилища под наем при условията на свободно договаряне.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст