Процесът срещу бизнесмените Бобокови тръгна

бобокови

Делото срещу бизнесмените Атанас и Пламен Бобокови, бившия заместник-министър на околната среда Красимир Живков, Ирена Христова, Васил Коцев и Николай Миховски днес стартира в Софийския градски съд.

Те са обвинени, че са организирана престъпна група за внос и преработка на опасни отпадъци, престъпление по служба и данъчни престъпления.

По делото има над 200 свидетели и 28 вещи лица. Обвиняемите бяха задържани на 28 май 2020 г. от спецпрокуратурата. Обвинителният акт бе внесен в спецсъда, но до закриването на институцията процесът не започна. Затова делото бе прехвърлено в градския съд.

В съдебна зала днес по здравословни причини не присъства Ирена Христова.

Според съда в обвинителния акт няма допуснати нарушения, които да препятстват правото на подсъдимите да разберат в какво са обвинени. На 624 страници обвинителният акт подробно описва различни деяния и начините на извършването им, посочи съдия Петър Стоицев.

Съдът намали паричната гаранция на Атанас Бобоков на 50 000 лева от досегашните 800 000 лева. Междувременно в съдебната зала стана известно, че един от свидетелите е починал.

Следващото заседание по процеса е 20 януари.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст