ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Гешев обвини институциите, че не се вълнуват от катастрофите

иван гешев

"На конференцията за катастрофите по пътищата, на която инициатор са прокуратурата и множество неправителствени организации, ще се постараем да предложим варианти за решаване на проблема с войната по пътищата с десетките жертви".

Това обяви главният прокурор Иван Гешев пред журналисти в Петрич, след като се срещна с ученици в рамките на инициативата на Асоциацията на прокурорите и Камарата на следователите "Правосъдие в бъдещето – прокурори и ученици говорят за право".

На 24 ноември (четвъртък), от 10:00 часа в резиденция "Бояна" в София, няколко организации ще проведат кръгла маса на тема "За мащабни действия срещу войната по пътищата".

По-конкретно организатори на форума са Институтът за пътна безопасност заедно с БЧК, Съюза на българските автомобилисти и с Българската браншова асоциация "Пътна безопасност".

Иван Гешев заяви, че, за разлика от прокуратурата, голяма част от българските институции не се интересуват от проблема с катастрофите, предизвикани от шофьорите, употребили наркотици и алкохол.

Той отново обърна внимание, че ситуацията с престъпността в страната е сериозна. Отбеляза, че предстоят множество срещи на прокуратурата с местната власт и гражданите, за да се постигне активизиране на диалога и институцията да се постарае да реши проблемите, които може.

Във връзка със заловените в петък (18 ноември) 13 мъже, разпространявали порнографски материали с деца, Иван Гешев обяви, че ще има продължение на действията на правоохранителните органи.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст