ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Пипнаха двама украински бежанци за кражба на пари

белезници

Голяма сума пари беше открадната от двама украинци в Бургаско, съобщиха на брифинг от полицията. По случая са задържани двама украински граждани, като единият от тях е със статут на бежанец. 

Кражбата е извършена от частен имот и откраднатите вещи е около 100 000 лева. Откраднати са различни валути и златни накити. 

За този вид престъпление се предвиждат от 3 до 15 години затвор. Може да бъде отнето и половината от имуществото на извършителите на деянието.

"Единият от извършителите е в България със семейството си от юли месец и живее в град Бургас със статут на временна закрила. Вторият е тук също от юли месец и живее на територията на град Несебър. Придвижват се с два автомобила в украинска регистрация. Единият от тях има няколко излизания в посока Румъния", допълниха от полицията.

По думите на органите на реда става ясно, че двамата са осъждани и криминално проявени на територията на Украйна за множество престъпления. Част от тях са за кражби, увреждане на имущество в големи размери и съпротивление срещу органите на властта.

"Те са ползвали ръкавици и всички необходими мерки, за да не оставят следи. Намерени са 135 уреди за отключване и разбиване на врати в 3 адреса в област Бургас. Установени са 118 000 долара, около 40 000 евро, 20 000 лева и други видове валута", заявиха от МВР.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст