Лорер: Поотделно по-трудно ще направим закъснялата промяна

Даниел Лорер

Депутатът от ПП Даниел Лорер не вярва, че не вярва законът за контрол на главния прокурор да бъде приет на второ четене от 48-ото Народно събрание

Партиите дължат обединение вдясно на българското общество, защото поотделно е по-трудно да направят промяната, която много е закъсняла. Това заяви пред NOVA депутатът от “Продължаваме Промяната” Даниел Лорер. “През далечната 2009 г. Европа ни каза много ясно: “За да стане България свястно място за живот, за да не ги е страх хората, че ще им вземат фирмите, нивите, за да може да живеете спокойно във вашата държава, вие трябва да направите правосъдната реформа”, припомни бившият министър на иновациите и растежа в кабинета “Петков”. По думите му тази реформа буксува от 2009 г. Той обаче подчерта, че не вярва законът за контрол на главния прокурор да бъде приет на второ четене от 48-ото Народно събрание. “Не ми се вярва, защото не вярвам на волята на статуквото”, коментира депутатът.

Лорер изрази убеждение, че обединената десница ще спечели предстоящия предсрочен вот. “Не само, за да спечели тези избори, а за да предложи на България мнозинство и правителство, които могат най-после да превърнат тези реформи в реалност, за да тръгне България напред”, коментира народният представител от ПП. Според него риск от отлив на избиратели след подобно обединение има, но той уточни, че това не предизвиква страх. След като всички политически формации дадат зелена светлина на коалицията, тя ще излезе с обща програма, с която да каже на избирателите как си представя България на бъдещето, посочи още Даниел Лорер.

Той коментира обвиненията на ГЕРБ, че съпредседателите на „Продължаваме Промяната” са правили злоупотреби чрез посредничество с оръжия за Украйна. “Българската оръжейна индустрия работеше на максимум, за да изпълни договорите си с приятелските страни от НАТО, които след това са предавали тези оръжия на Украйна. Това е абсолютно нормално и тя винаги е работела така”, подчерта бившият министър на иновациите и растежа.

Според него напрежението между България и Република Северна Македония е изкуствено. Въпросът с побоя над Християн Пендиков се политизира. Лорер изтъкна, че Пендиков не е български гражданин, а македонски, а един от биячите му е български гражданин, но за него “нищо не се говори”. “Нашият призив е напрежението да намалее и да започне да работи дипломацията'”, добави той.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST