КЕВР решава каква ще е цената на природния газ през февруари

КЕВР Комисия за енергийно и водно регулиране сграда

„Булгаргаз“ предлага цената на газа за февруари да е 135 лв. за мегаватчас, което е с близо 25% по-малко от цената за януари

Комисията за енергийно и водно регулиране ще да утвърди цената на природния газ за февруари. Предложението на „Булгаргаз“ е за цена от 135 лв. за мегаватчас, което е с близо 25% по-малко от цената за януари. В сумата не е включен достъп, пренос, акциз и ДДС. В момента цената на газа е 179 лева за мегаватчас.

Намалението обаче няма да се отрази на сметките за парно и топла вода. Цените за тях остават същите, както и в началото на отоплителния сезон.

През януари “Булгаргаз” поиска и поскъпване на газа за март. От компанията предлагат цената на синьото гориво да е 138,82 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС) или 70.98 EUR/MWh, изчислена по фиксинга на БНБ. Цената за месец март е формирана на база прогнозните стойности на различните компоненти в нея към 11 януари 2023 г. Окончателно предложение ще бъде депозирано в Комисията за енергийно и водно регулиране на 1 март 2023 г.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST