Мая Манолова обеща таван от 5% надценка за хляба 

коалиция левицата

След като, днес коалиция “ЛЕВИЦАТА“ официално се регистрира в Централната избирателна комисия за предсрочните парламентарни избори на 2 април, Мая Манолова обяви в своята Фейсбук страница, че като единствената останала автентична социална формация, тя има ангажимент да защитава обикновените хора. И затова групата й си е поставила четири основни задачи:

1. Намаляване на цените на основните хранителни стоки с таван от 5% надценка за хляб, яйца, мляко, захар, олио, месо в магазините. Даване на субсидии не само за декар, а за реализирана продукция. Така подкрепата от държавата ще отива за по-ниски цени за потребителите и по-високи доходи за реалните малки земеделски производители. Предвиден е данък за големите вериги супермаркети, с който да се подпомагат социални кухни, фермерски и кооперативни пазари.

2. Повишаване на доходите. Минималната заплата трябва да се повиши не от 2024 г., а сега. Трябва да има стремеж тя да стане половината от средната.

3. Борба с монополите и олигарсите, които са навсякъде и пият кръвта на обикновените хора – от банки, колектори, телекоми, топлофикации, ВиК-та…

4. Ревизия! Ревизия и на местната власт начело със заграбването и незаконната сеч в къпалнята “Мария Луиза”, незаконното удължаване на концесията на Софийска вода, поскъпването на градския транспорт.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *