Тайно ще се наддава за 23 плажа

плаж липите

Министерството на туризма изготви 23 тръжни процедури за отдаване под наем на морски плажове. Тези действия са в резултат на обявеното през декември намерение екипът на Илин Димитров да започне подготовката на новия летен сезон през януари-февруари 2023 година. Става дума за следните плажове:

Плаж
1Иканталъка 1
2Минерален басейн – север
3Буните 2 – запад и Буните 2 – изток
4Младост ММЦ
5Бяла – централен 3
6Бяла – чайка
7Елените 1
8Караагач
9Стамополу – Перла
10Чайка – централен 1
11Къмпинг юг
12Фичоза – част 2
13Камчия – север1 и Камчия – север 2
14Несебър стар град
15Устие на река Велека
16Романтика
17Обзор – детски лагери
18Къмпинг Ахелой – част 3
19Поморие – Буната
20Шкорпиловци – юг
21Царево Попски
22Камчия север 3, 4 и 5
23Малък плаж Оазис – зона 3

Първите шест от изброените плажове са с обявени тръжни процедури съответно на 9, 10 и 13 февруари 2023 г. на интернет страницата на Министерството на туризма и в броеве от тези дати на два национални ежедневника – в. „Труд“ и в. „Телеграф“. Останалите процедури ще бъдат обявени по същия начин съгласно оповестения през месец декември план – до края на месец февруари 2023 г., съобщават от Министерството на туризма.

Съгласно изискванията на чл. 44 от Правилника за прилагане на Закона за държавната собственост обявлението на всеки един търг се публикува поне в два национални ежедневника, както и на интернет страницата на Министерството на туризма в раздел „Обяви и търгове“, поддиректория „Търгове за наем на плажове“, с обявени дата, час и място за провеждане на търга. Условията се обявяват и на видно място в сградата на Министерство на туризма.

Обявленията се публикуват най-малко 30 дни преди крайния срок за подаване на заявленията за участие, като крайните срокове за кандидатстване по вече обявените търгове са съответно 10, 13 и 14 март 2023 година. Първите търгове ще се проведат съответно на 17, 20 и 21 март 2023 година.

Условията и изискванията към кандидатите за участие в процедурата са описани в тръжна документация, която се продава по ред, указан в заповедта за откриване – https://www.tourism.government.bg/bg/kategorii/turgove-za-naem-na-plazhove.

Огледът на обектите може да се извършва самостоятелно от лицата, закупили тръжни документи, без да е необходима предварителна заявка.

Процедурите ще се извършват по реда на Правилника за прилагане на Закона за държавната собственост (ППЗДС) във връзка със Закона за устройство на Черноморското крайбрежие за отдаване под наем на обекти – изключителна държавна собственост, обособени части от крайбрежната плажна ивица, представляващи морски плажове, които се намират в областите Добрич, Варна и Бургас.

С цел защита на обществения интерес и гарантиране на законосъобразното провеждане на тръжните процедури, като наблюдатели на провеждането на заседанията ще бъдат поканени представители на МВР, ДАНС и КПКОНПИ.

Предстои да се прецени дали да бъдат открити процедури за отдаване под наем и на още няколко плажа, които са изключителна държавна собственост, в областите Варна и Бургас:

Област Варна
Кабакум – централенВарна
Кабакум – югВарна
Област Бургас
Сарафово – югБургас
Созопол – западБургас
ВасиликоБургас

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *