ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Warner Bros възобновява франчайза “Властелинът на пръстените”

Warner Bros. Pictures възобновява филмовия франчайз “Властелинът на пръстените”.

Преди дни по време на отчет за размера на печалбите главният изпълнителен директор на Warner Bros. Discovery Дейвид Заслав обяви, че новоназначените ръководители на студиото Майк Де Лука и Пам Абди са сключили сделка за създаване на „множество“ филми, базирани на любимите книги на Джон Роналд Руел Толкин.

Проектите ще бъдат разработени чрез лейбъла на New Line Cinema. Първата трилогия „Властелинът на пръстените“, режисирана от Питър Джаксън, събра близо 3 милиарда долара приходи в световен мащаб. Продължаващата трилогия на Джаксън, базирана на „Хобитът“ на Толкин, донесе почти същите приходи.

Все още няма сформиран екип, свързан с проектите, но в изявление за Variety, Джаксън и основните му сътрудници във „Властелинът на пръстените“ Фран Уолш и Филипа Бойенс обявиха, че Warner Bros. и Embracer ги държат в течение на всяка стъпка.

„Очакваме с нетърпение да говорим с тях допълнително, за да чуем визията им за напредъка на франчайза“, обявиха Джаксън, Уолш и Бойенс.

Freemode – подразделение на Embracer Group, сключи сделка за право на адаптация на романите, включително „Властелинът на пръстените“ и „Хобитът“. Договорът ще бъде таксуван под името Middle-earth Enterprises.

За отбелязване е, че Де Лука и Абди напуснаха MGM миналата година, за да поемат управлението на Warner Bros. Тяхното напускане последва придобиването на MGM от Amazon – технологичният гигант вече притежава телевизионните права за “Властелинът на пръстените” и продуцира един телевизионен сезон при смазващата цена от над 450 милиона долара през 2022 година.

„След скорошното ни придобиване на Middle-earth Enterprises, ние сме развълнувани да започнем това ново съвместно пътуване с New Line Cinema и Warner Bros. Pictures, представяйки завръщането на големия екран на несравнимия свят на Толкин по нови и вълнуващи начини“, обяви Лий Гуинчард, главен изпълнителен директор на Freemode. „Разбираме колко ценни са тези произведения и работим заедно с нашите партньори от New Line Cinema и Warner Bros. Pictures. Планираме да почитаме миналото, да гледаме към бъдещето и да се придържаме към най-високото ниво на качество и производствени ценности.“

Де Лука и Абди припомниха, че преди това New Line са направили безпрецедентно усилие, за да реализират невероятните истории, герои и свят на „Властелинът на пръстените“ на големия екран… но въпреки целия обхват и детайли, опаковани с любов в две трилогии, обширната, сложна и ослепителна вселена, създадена от изключителното въображение на Толкин, остава до голяма степен неизследвана.

Встъпителните проекти и сроковете не бяха оповестени веднага. В първата трилогия на Джаксън участват Илайджа Ууд, Иън Маккелън, Лив Тайлър, Виго Мортенсен, Шон Астин и Кейт Бланшет. Това трио от филми беше номинирано за 30 награди “Оскар” и спечели 17 трофея, включително „най-добър филм” за „Властелинът на пръстените: Завръщането на краля“ от 2003 година.

Warner Bros. има пълен предстоящ списък. За да завършим второто тримесечие – „Shazam! Яростта на боговете” ще пристигне след няколко седмици. В началото на лятото е The Flash на Езра Милър, последван от дългоочаквания Barbie на режисьора Грета Геруиг и звездите Марго Роби и Райън Гослинг. През август Джейсън Стейтъм ще се изправи отново срещу праисторическа акула в Meg 2: The Trench (Окопът), а New Line ще пусне Blue Beetle (Синият бръмбар) на диск.

Краят на годината ще донесе големия хит на Тимъти Хал Шаламе, първо в „Дюн: Част втора“, след това историята за Wonka, свързана с Кендимен. Мюзикълът „Цветът лилав“ ще закрие годината, както и Джейсън Момоа в „Аквамен и изгубеното кралство“.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст