ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Британски държавен-секретар ни благодари за подкрепата на Украйна

Днес (23 март) министърът на отбраната Димитър Стоянов и Лео Дохърти, който е британският парламентарен заместник-държавен секретар за Европа, обсъдиха двустранните отношения в областта на отбраната. В срещата, която се състоя в сградата на Министерството на отбраната, участваха и Н. Пр. д-р Роб Диксън, посланик на Великобритания и заместник-министърът на отбраната Теодора Генчовска.Британски държавен-секретар се запозна с военната ни модернизация

Министър Стоянов отбеляза отличните взаимоотношения между двете страни като съюзници в НАТО и партньори в общи предизвикателства и инициативи. Той благодари за оказваната от Великобритания подкрепа и сътрудничество.

Министър Стоянов запозна Лео Дохърти с направеното до момента по отношение на проектите за модернизация, както и с основните цели и предизвикателствата, пред които е изправено военното министерство. 

Дохърти благодари за ползотворното сътрудничество и усилията на България в подкрепа на Украйна. Той подчерта, че България и Обединеното кралство са близки съюзници в НАТО и изрази увереност, че отношенията между двете страни в областта отбраната ще продължат да укрепват.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст