ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Надежда Йорданова: Не намирам противоречие между Доклада на Държавния департамент и списъка „Магнитски“

Надежда Йорданова

Пресконференциите на Гешев не са правосъдие, а политическа дейност. Европа и светът говорят за метавселената, а ние спорим дали машините смятат правилно бюлетините, коментира Надежда Йорданова

Не намирам противоречие между между Доклада на Държавния департамент и списъка „Магнитски“. Списъкът „Магнитски“ цели да защити САЩ и финансовата им система от заразата на корупцията и от лица, срещу които те имат достатъчно доказателства за корупция. И тези доказателства са събрани по техни правила. Докладът на Държавния департамент пък преповтаря фактите, каквито са установени в България. Арестите на Борисов, Горанов и Арнаудова бяха определени като незаконосъобразни от български съд. Факт е също, че прокуратурата не направи нищо за да провери по достатъчно убедителен начин всички твърдения за корупционни действия на поредица от хора.

Това заяви във видео интервю за СТУДИО БАНКЕРЪ бившият министър на правосъдието Надежда Йорданова, кандидат за депутат от коалиция ПП-ДБ в 23 МИР-София, преференция 105.

Още от интервюто:

Къде стои България в 11-ия Доклад за изпълнение на Решенията на ЕСПЧ?

Има ли противоречие между текста в Доклада на Държавния департамент за неправомерни арести и участието на един от арестуваните в списъка „Магнитски“?

Имат ли мащабите на аферата “Уотъргейт” последните мултимедийни прояви на главния прокурор?

Чуват ли се аргументи в полза на заплахата за заговор срещу дъравата?

Рационална ли е идеята за съдебна система без главен прокурор?

Ще има ли път за конституционна реформа в 49-ото НС?

Вижте други събеседници в СТУДИО БАНКЕРЪ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст