ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Цонев: Ако ДПС e във властта, България ще влезе в еврозоната и Шенген

“Ако ДПС влезе във властта, България ще влезе в еврозоната и Шенген. Трябва да има коалиции. Според нас коалицията ще бъде минимум между три партии”. Това коментира в студиото на “Би Ти Ви” кандидат – депутатът от ДПС Йордан Цонев.

От думите му стана ясно, че ДПС е готова да разговаря с всички политически формации за съставяне на правителство.

Цонев коментира позицията на ПП по отношение на резултатите от изборите като ги цитира: “Ние ще съставим сами правителство и ще потърсим подкрепата на останалите”. Спорен него подобно твърдение е “наивно”.

По техен адрес той добави, че нямат достатъчно опит, нямат изградена коалиционна култура, а имат самочувствие, което не отговаря на техните управленчески възможности.

Йордан Цонев е на мнение, че докато не се реши политическата криза в страната, то няма как да се реши и финансовата такава.

Хората смятат, че важният приоритет е справянето с инфлацията, високите цени и прогресивното обедняване. Също така подкрепата на българското производство, на земеделските стопани, достъпът до здравеопазване, подобряване на образование. Много говорихме и за съдебната система“, добави още той.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст