ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Според Атанас Атанасов и Сарафов има неговия списък с посетители от SS-клуба

Атанас Атанасов

Депутатът от “Продължаваме промяната” – “Демократична България” ген. Атанас Атанасов обяви в ефира на “Нова телевизия”, че според него и и. д. главният прокурор Борислав Сарафов разполага със същия списък, като неговия – с магистрари, посещавали SS-клуба на застреляния Мартин Божанов – Нотариуса.

Той се обоснова с факта, че преди дни, по заповед на Сарафов, екип от 21 прокурори от Върховната прокуратура, под ръководството на завеждащия отдел “Инспекторат”, започна проверка на дейността на Софийската районна прокуратура.

Атанасов призна, че е получил списъка по имейла си и че подателят е анонимен, но от онова, което знае от досегашната си практика като адвокат и бивш директор на структурата, наследила Държавната агенция „Разузнаване“, смята, че той е автентичен, а не е партенка. Атанасов призна, че Никола Минчев, който бе избран за председател на новосформираната парламентарна комисия за разследване дейността на Нотариуса, е проявил интерес към списъка му, и заради това ще му го предостави.

По отношение състава на списъка, Атанасов посочи, че в него има около 10-15 души, сред които двама адвокати, прокурори – основно от районна и градска прокуратура – София. Има и представител от Върховната касационна прокуратура. Той отрече в него да има имена на политици, като така опроверга твърденията на съдия Цариградска, която обвърза Мартин Божанов с Делян Пеевски и Иван Гешев. Все пак Атанасов уточни, че прокуратурата е тази, която трябва да разкрие дали между Нотариуса и посочените лица има връзка.

Атанасов добави, че в получената информация няма данни за това какво точно се е случвало в SS-клуба, но смята, че той е писан от хора от специалните служби, които са търсили публичност и чрез него са си намерили канал, през който да потърсят съдействие за разплитане на случая с Мартин Божанов.

Депутатът от ПП-ДБ бе оптимист, че ако парламентарната комисия, разследваща дейността на Нотариуса, получи подкрепа и съдействие от прокуратурата, тя може да свърши много работа.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст