Тръмп получи глоба от 355 милиона долара за измами

Доналд Тръмп

Бившият американски президент Доналд Тръмп, който отново е кандидат на републиканците за държавен глава, получи глоба от 355 милиона долара поради измамно надценяване на стойността на активите на своята компания. Този подход му е осигурявал по-изгодни заеми и застраховки.

Издадена е и съдебна забрана за управление на бизнес в щата Ню Йорк през следващите три години както на Тръмп, така и на неговите синове. Присъдата тежко засяга империята от имоти на бившия президент.

В реакция на решението, бившият американски президент написа в социалната мрежа “Трут соушъл”, че съдията е “продажен”, а прокурорката беше определена като “напълно корумпирана”. И заяви, че ще обжалва съдебното решение.

Собствеността на кандидата на републикаците включва глобална мрежа от около 500 дружества, обхващаща недвижими имоти, лицензи и други видове бизнес. Финансите на бившия президент са непрозрачни, но според Forbes чистата им стойност се оценява на 2,6 милиарда долара, като по-голямата част от тях са свързани с недвижими имоти. През април Тръмп свидетелства, че притежава приблизително 400 милиона долара в брой.

През януари нюйоркско жури осъди бившия американски президент да плати 83 милиона долара за оклеветяване на писателката Джийн Карол, след като тя го обвини в сексуално посегателство.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст