Изстрелването на Starliner към МКС беше отложено за неопределено време

Боинг Boeing_Virginia_Headquarters

Корпорацията Boeing обяви, че изстрелването на първия пилотиран космически кораб CST-100 Starliner към Международната космическа станция (МКС) отново е отложено, този път за неопределено време.

Както отбелязва Bloomberg, решението е взето съвместно с Националното управление по аеронавтика и изследване на космоса (НАСА) на САЩ. По-рано беше съобщено, че инженерите работят за отстраняване на “малко изтичане на хелий, което беше открито в сервизния модул” на устройството.

Изстрелването на CST-100 Starliner на Boeing от Кейп Канаверал, Флорида, трябваше да се състои на 6 май,

но беше отложено, след като екипажът зае местата си. Решението е взето поради проблеми, възникнали с клапан на ракетата носител Atlas V на United Launch Alliance. След това изстрелването беше отложено първо за 10 май, след това за 17 май и след това за 25 май.

Екипажът включва астронавтите на НАСА Бъч Уилмор и Сунита Уилямс.

Те трябваше да останат на МКС една седмица. След това Starliner трябваше да направи меко кацане на тестовата площадка White Sands (Ню Мексико). Очакваше се основната мисия на полета да бъде тестване на способността на космическия кораб да превозва екипажи до космическата станция и да ги връща на Земята.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст