Българската търговско-промишлена палата вижда възможности във внос на работна ръка от Индия

внос на работна ръка, индия, внос

От 11.00 часа днес (27 май), Българската търговско-промишлена плата (БТПП) е домакин на кръгла меса, озаглавена “Неизползвани възможности за внос на работна ръка”. Събитието ще се проведе съвместно с Индийско-българската бизнес камара.

От Българската търговско-промишлена палата отчитат като сериозен проблем, че в бъдеще България все по-често ще се сблъсква с все по-големия недостиг на квалифицирана работна ръка в редица сектори, сред които строителство, туризъм, фармацевтична промишленост, транспорт и логистика. Това неминуемо ще създаде пречки за икономическия растеж на страната.

Възможност за решаването на това предизвикателство Българската търговско-промишлена вижда в подписването на споразумение между българските и индийските власти с цел улесняване на мобилността.

До 2025 г. Индия ще разполага с една пета от световното население в трудоспособна възраст. Това я прави най-големият доставчик на работна сила в света. Ето защо в нейно лице от Българската търговско-промишлена палата виждат неизползвана възможност и естествен партньор за внос на работна ръка за българските компании, които търсят квалифицирани работници.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст