Кадрови промени в Х под натиска на Илон Мъск

Илон Мъск се отказва от делото срещу OpenAI и Сам Алтман

Британският вестник Financial Times, позовавайки се на източници, съобщи за кадрови промени в ръководството на платформата за социална мрежа X поради натиск от собственика Илон Мъск. Според източници на изданието, изпълнителният директор на платформата Линда Яккарино е уволнила „дясната си ръка“ – ръководителя на търговските операции и комуникациите Джо Бенарок.

Служители на X казаха на изданието, че Линда Яккарино е уволнила Джо Бенарок, обвинявайки го, че не е успял да приложи новата политика на платформата за съдържание с възрастово ограничение. Отговорностите на Бенарок ще бъдат поети от ръководителя на отдела за връзки с правителството Ник Пикълс.

Статията на Financial Times отбелязва, че

Пикълс е бил забелязан на фестивала тази седмица в компанията на Линда Яккарино и Илон Мъск.

Вестникът нарича Ник Пикълс „един от малкото старши X служители“, които ще видят промяна в кариерата.

Financial Times пише, че

разместването идва на фона на напрежение между Илон Мъск и Линда Яккарино.

 изпълнителен директор Х Линда Яккарино Linda_Yaccarino

Според един от източниците на изданието, Линда Яккарино „стана все по-нервна“, след като Мъск поиска от нея да увеличи приходите и да намали разходите чрез намаляване на броя на търговския персонал в САЩ и Великобритания, както и чрез намаляване на броя командировки на служители. Друг източник коментира, че кадровите решения се дължат на скорошни прегледи на представянето на ръководството.

Илон Мъск стана собственик на Twitter на 27 октомври 2022 година.

Веднага след придобиването на компанията той уволни няколко топ мениджъри на социалната мрежа, промени политиката за модериране на съдържанието и през 2023 г. преименува социалната мрежа X. 

Миналия ноември той се оказа в центъра на скандал, след като се съгласи с мнението, че еврейските страни насърчават белите хора да имат същата омраза, която те изискват да спрат към себе си. Големите рекламодатели са спрели рекламата в X. Според Financial Times текущите кадрови решения в компанията може да са свързани с желанието на бизнесмена да запази рекламни договори с някои марки.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Къде смятате да прекарате лятната си почивка - в България или в Гърция?

Подкаст