Виктория Василева твърди, че никога не е знаела за бизнес делата на Ивелин Михайлов

От "Величие" са изненадани от острата реакция на "Възраждане" към тях, Виктория Василева

Поискахме създаване на комисия за “Исторически парк”, защото трябваше да дадем много ясен знак за това, че трябва да се даде много точен и ясен отговор. Това каза пред БНР Виктория Василева, доскоро депутат от ПГ на “Величие”, а вече независим народен представител, след като парламентарната група се разпадна.

Депутатите от “Възраждане” ще внесат в деловодството на Народното събрание искане за създаване на временна парламентарна комисия, която да проучи всички факти и обстоятелства около проекта “Исторически парк”, както и дали са извършени престъпления, свързани с пране на пари и има ли обвързаности на местната и централната власт с изграждането му. 

По-рано независимите депутати Дарин Георгиев, Виктория Василева и Георги Куков също поискаха да бъде създадена подобна временна комисия.

“Поискахме го с ясното съзнание, че като независими депутати нямаме право да искаме създаването на временни анкетни комисии. Но за нас това щеше да е добър повод да проверим кой в това Народно събрание се интересува от истината”, обясни Василева. 

Тя подчерта, че никога не е била запозната с бизнес делата на Ивелин Михайлов, който е създател на проекта “Исторически парк”.

“В медийни публикации и в разговори с хора започнаха вече да се появяват съмнения. Искаме всичко да излезе наяве. Ако има нещо, нека той да си понесе наказанието по закона, ако не – нека ходи с гордо вдигната глава”, каза Василева.

Василева съобщи за данни, с които разполага, говорещи за политически и финансови зависимости на Михайлов, но подчерта, че няма потвърждение дали това са достоверни факти – това могат да потвърдят само компетентните органи.

Партия “Величие” вече е в миналото, каза Виктория Василева и отново подчерта, че е била поканена от Николай Марков да се включи в нея като гражданска квота. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст