Стара американска традиция е приготвянето на “маслено ромче” за есенните и зимните празнични събирания. Както подсказва името му, то се приготвя с подправено и подсладено масло, смесено с гореща вода и ром.
Съществуват много рецепти за неговото приготвяне, но според Моли Хорн, експерт и преподавател в Total Wiвne & More, “ключът към чудесното маслено ромче е да се направи фантастично “тесто” – което, макар да звучи странно, всъщност не е по-сложно от приготвянето на обикновено тесто за бисквити”.

След като то е готово, самото приготвяне на напитката е изключително лесно: слагате супена лъжица от него в чаша, добавяте гореща вода и качествен ром и смесвате всичко с миксер до получаването на пяна.

Тъй като Моли Хорн вярва, че коктейлът маслено ромче е толкова добър, колкото е добро “тестото” за него, тя дава важни съвети и препоръки: “Смесете равни части масло на стайна температура с кафява захар и щипка от предпочитаната от вас подправка – карамфил, канела, индийско орехче или бахар”. “Аз също обичам да добавям нарязан захаросан джинджифил, както и малко кашерна сол – продължава Моли. – Разбийте добре, опитайте и вижте дали трябва да добавите повече подправки, за да излязат ароматите. Можете да съхранявате тестото си до 3-4 дни”.

Ако искате да придадете димен завършек на коктейла си, можете да замените рома с уиски.
Четете още : Hampden Estate HLCF е “Ром на 2024 година” според класацията на BevTest.