The Dalmore посреща есента с The Port Edition уиски

The Dalmore посреща есента с The Port Edition уиски

С настъпването на есента, марките сингъл малц скоч често анонсират своите най-забележителни годишни издания, като и тази година не е изключение. The Dalmore, утвърдена марка в света на уискито, представи второто издание от своята престижна серия Cask Curation, известно като The Port Edition. Тази лимитирана колекция се предлага в комплект от три уникални уискита и е ограничена до само 150 комплекта в световен мащаб, което я прави изключително желана от колекционери и ценители.

The Dalmore посреща есента с The Port Edition уиски

Всяко от трите сингъл малц уискита отдава почит на Graham’s, един от най-прочутите партньори за бъчви на The Dalmore. В света на сингъл малц скоча е рядкост да се назовават конкретни партньори за бъчви, но The Dalmore е дълбоко осъзнала наследството и качеството на получените бъчви от Graham’s. Легендарният главен дестилатор на The Dalmore Ричард Патерсън OBE съчетава характерния стил на шотландското уиски, напомнящ шоколадов портокал, с три редки бъчви от Graham’s, за да създаде изключителен и сложен вкус.

За да изрази духа на сътрудничеството с Graham’s, The Dalmore е включила характерния зелен цвят от етикетите на производителя на порто в текстурирания* дизайн на опаковката на серията Cask Curation. Lуксозният кожен калъф в цвят тюркоазено зелено, напомня за епохата на пътувания с куфари с влакове и параходи. Майсторите от италианската AB Florence ръчно изработват калъфа. „Той също така напомня за пътуването на тези бъчви от различни пристанища до Шотландия”, добавя Крейг Бриджър, вицепрезидент по продажбите и застъпничеството на The Dalmore в САЩ.

The Dalmore посреща есента с The Port Edition уиски

Трите уискита в колекцията говорят сами за себе си. Всяко от тях е взето от една-единствена бъчва и бутилирано без студена филтрация, а цветът им е напълно естествен.

Най-любопитното от трите уискита е The 43 Year, което след четири десетилетия в бъчви от бърбън завършва „узряването си“ за три години в бъчва от порто от 1952 година. Резултатът е вкус на сладък портокал с нотки на бадеми, печена круша и слива. Дългото завършване на вкуса добавя допълнителна сложност.

The 30 Year Old уиски е с основен вкус на кленов сироп, който се трансформира в меласа. То е десертоподобно с елеганен вкус и е престояло 27 години в бъчви от бърбън. Зряло е за три години и в бъчва от порто от 1994 година.

От своя страна, The 27 Year Old прекарва 24 години в бъчви от бърбън преди да завърши в бъчва от порто от 1997 година. Уискито предлага вкус на мед, черешово дърво и цитруси. Усеща се смес от аромати на стафиди, тофито и печени ананаси.

The Dalmore посреща есента с The Port Edition уиски

Поотделно, всяко едно от тези уискита може да примами колекционери; заедно, те представляват изискано почитане и жест към ценен партньор. Cask Curation на The Dalmore колекцията е израз на високо качество и внимание към детайлите в света на уискито.

*Текстурирането е метод за добавяне на детайл, повърхностна текстура или цвят към компютърно генерирана графика или триизмерен модел.

Четете още : Hibiki 40 Year Old японското уиски, което струва 35 000 долара.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ваксината срещу менингококи трябва да стане задължителна?

Подкаст