Чиновниците с нови прищевки

Migration Image

Луксозна тоалетна хартия, течен сапун и скъпи почистващи препарати – това са само част от удобствата, които ще радват държавните служители от Министерския съвет на работните им места през следващите две години. На пръв поглед може всичко да изглежда в реда на нещата, но всъщност съвсем не е така. Претенциите на властта стават все по-големи, а за капризите й всеки път плащат българските данъкоплатци.

Министерският съвет например усилено си търси фирма, която да достави почистващи препарати, течен сапун, тоалетна хартия и пликове за смет за над 183 хил. лв. без ДДС. Парите са предназначени за няколко сгради – тази на Дондуков 1 в столицата, административната сграда на кабинета на ул. Сердика, както и няколко любими места за отдих на управляващите – резиденция Евксиноград във Варна и комплексите Бояна и Шабла.

Интересното е, че в настоящата поръчка чиновниците надминаха себе си и освен скъпа тоалетна хартия и сапун служителите на Министерския съвет си пазаруват дезинфектанти за яйца, ароматизатори и препарати за горене.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст