АБВ се настанява в сградата на НДСВ на “Врабча” 23

Врабча 23

АБВ ще се настани в централата на НДСВ, която се намира на ул. "Врабча" 23 в София. Хората на Георги Първанов ще използват под наем първия и третия етаж, реши на днешното си заседание кабинетът.

На последните парламентарни избори партията получи 4.15% от гласовете на избирателите, с което си осигури място в парламента. По този начин АБВ си осигури и възможност да ползва под наем държавен имот. Това право е регламентирано в Закона за държавната собственост и Закона за политическите партии.

В медиите изтече информация, че от няколко месеца Областната управа в София се опитва да накара НДСВ да освободи централата, защото партията е изгубила правото си на офис, осигурен от държавата. Още през юли областният управител Росен Малинов е прекратил едностранно договора за наем с НДСВ от 2005 г. и е издал заповед за изземване на етажа поради отпаднало основание. Жълтите обаче все още не са се освободили апетитния имот.

На последните избори НДСВ получи едва 0.24% от гласовете на избиратели. По закон за да има право на офис от държавата, партията трябва да е взела над 1% от гласовете.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст