ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Павлова дава над половин милион лева за нови автомобили

лиляна павлова

С девет нови автомобила ще се сдобие Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Това показва проверка на "БАНКЕРЪ" в Агенцията по обществени поръчки. За возилата регионалният министър ще плати 540 хил. лева или средно по 60 хил. лева на автомобил.

Колите са предназначени за служителите на Управляващия орган на оперативна програма "Регионално развитие", за да правят проверки на място. Парите, с които ще бъдат закупени новите автомобили, идват по "Техническа помощ" на програмата (2007-2013 г.).

Изискването на регионалния министър е шестте автомобила да бъдат с 6+1 места, с дизелови двигатели, а разходът на гориво при смесен цикъл трябва да бъде 6 литра на 100 километра.

Останалите три возила трябва да са тип седан или 4+1 места. Те трябва да имат предни въздушни възглавници, климатроник, дистанционно отключване и стартиране на двигателя посредством бутон, бордови компютър, централен подлакътник отпред и отзад, фабрично монтирана навигационна система, парктроник, фабрично монтирани алуминиеви джанти с размер минимум 17 цола и редица други екстри.

Друго изискване е всички доставени автомобили да бъдат в еднакъв цвят – сив, син, тъмносин или черен металик.

Освен с доставката на автомобилите изпълнителят ще се ангажира и с гаранционното обслужване и поддръжката на доставените автомобили за минимум 4 години или 200 хил. километра.

Офертите на кандидатите ще бъдат отворени на 15 май, а победителят ще има срок от четири месеца да достави автомобилите.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст