ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Имена

Финансовият министър Владислав Горанов обяви, че едно от първите му законодателни предложения през 2016-а ще е промяна в Закона за публичните финанси, с която ще се въведе механизъм за финансово оздравяване на общините. Той трябва ясно да регламентира взаимоотношенията между общините и правителството при възникване на кризисни финансови ситуации.

 

Според финансиста Емил Хърсев през 2016-а ръстът на българската икономика може да достигне до 5 процента. Основните сектори, които ще допринесат за него, са услугите – най-вече информационните технологии и аутсорсингънт.

 

Заместник-министърът на финансите Карина Караиванова връчи две отличия на Иван Апостолов, директор "Финансови пазари и инвестиционно посредничество" в УниКредит Булбанк. Банката беше отличена от Министерството на финансите за дейността й на първичния пазар на държавни ценни книжа за 2015-а

 

България да не увеличава своя дълг, а да управлява по-добре своя бюджет, за да не се допускат дефицити. Време е да се проведе дебат по какъв начин да става това – чрез реформи, които да доведат до подобряване на ефективността на разходите, или чрез промяна на данъчната политика, което не е желателно. Това коментира бившият финансов министър и член на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание Петър Чобанов.

 

Бързи кредити да се взимат в най-краен случай – това посъветва Богомил Николов от асоциацията "Активни потребители". Бързият кредит струва най-скъпо на потребителите в сравнение с всички видове кредити, коментира той. Николов отбеляза, че такъв вид кредит се тегли за инвестиция, не за потребление. Защото, ако го вложите за дограма, тя ще ви намали сметките за ток, каза той.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст