Транспортното министерство се оплака на гръцкия посланик заради блокадата

Блокада на границите от гръцките земеделци фермери

Ръководството на Министерството на транспорта се е оплакало на посланика на Гърция в София Димостенис Стоидис заради затрудненията, които изпитват българските превозвачи при преминаването през българо-гръцката граница, съобщи пресцентърът на ведомството.

Днес граничния пункт "Промахон – Кулата" остава блокиран от гръцките фермери, които настояват да бъде отменен законопроектът, предвиждащ спорни пенсионни реформи и увеличаване на ДДС на 29%.

Опашката от чакащи тежкотоварни автомобили на граничен пункт "Кулата" е 10 километра и започва още от отклонението за село Генерал Тодоров на магистрала "Струма".

Стоидис е прогнозирал, че проблемът няма да се реши преди 4 февруари заради планираната за тогава обща национална стачка. 

От транспортно министерство са изтъкнали факта, че най-сериозни пречки за превозвачите има на граничния пункт "Кулата" – "Промахон", където протестиращите гръцки фермери не спазват предварително обявените часове за протест, за разлика от протестиращите на пункта "Илинден" – "Ексохи".

Ръководството на ведомството е призовало гръцкия посланик да бъде осигурен коридор за транзитните превози.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст