ГЕРБ с ултиматум към Бойко Борисов заради ДСБ

Парламент Пресконференция Цвета Караянчева Александър Ненков

Премиерът Бойко Борисов да дойде в Народното събрание и да обясни докога опозицонерите Радан Кънев и ДСБ ще участват във властта. За това настоя зам.- председателят на групата на ГЕРБ Цвета Караянчева на брифинг в парламента.

"Парламентарната група на ГЕРБ отказва повече да носи отговорност за действията на Радан Кънев и неговите съпартийци“, отсече тя.

От ГЕРБ настояват прокуратурата да се самосезира за няколко "скандални назначения" на ДСБ в управлението. Караянчева иска държавното обвинение да провери „Терем”, а премиерът Борисов да освободи ръководителя на дружеството Стоил Яков, който бил лично назначение на Радан Кънев.

"Няма да пропуснем и министъра на здравеопазването Петър Москов, който при съставяне на кабинета беше посочен като лично назначение на Радан Кънев. Защото се показва, че ПГ на ГЕРБ носи отговорност и подкрепя министрите на Кънев, който сутрин ги признава за свои, а вечер се отрича от тях", добави и депутатът Александър Ненков.

"Питаме още Радан Кънев, след като се е обявил за такъв морален стожер и борец срещу корупцията, няма ли най-сетне да поиска оставката на своя министър Николай Ненчев", допълни той. Ненков припомни още, че на конференцията на ДСБ, проведена преди дни, Николай Ненчев сам се припознал като министър на Радан Кънев.

ГЕРБ поиска още да бъдат проверени всички договори в адвокатската кантора на Радан Кънев.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Къде смятате да прекарате лятната си почивка - в България или в Гърция?

Подкаст