Чиновниците се качват на електромобили

В Българската стопанска камара днес (21 август 2012 г.) бе представен анализа на сектора „Електромобили“

В края на лятото ще бъдат пуснати в движение първите елекромобили и хибридни коли, които ще бъдат използвани от държавната администрация. Това заяви министърът на околната среда и водите Ивелива Василева, по повод началото на националната програма за насърчаване използването на електрически превозни средства.

От днес до 30-и май администрациите, които искат да използват екологични превозни средства, могат да подадат заявление до Националния доверителен екофонд. Близо 1 млн. лева са средствата за пилотния проект, като очакванията на ресорното ведомство са да бъдат предоставени между 50 и 100 елекромобили или хибридни коли.

„Програмата е насочена към централната, общинските и регионалните администрации. Нашата цел е да се предостави частично субсидиране при закупуването от страна на администрациите на превозни средства, които са електрически или хибридни. Всяка администрация може да кандидатства за 3 превозни средства. В случай че решат да си купят електромобил или микробус, ще получат 20 хиляди лева. Ако решат да закупят хибриден автомобил, ще получат подпомагане в размер на 10 хиляди лева ",  обясни министър Василева.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст