ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Пращат още триста военни на границата

Премиерът Бойко Борисов и вътрешният министър Румяна Бъчварова участваха на учението за координиране на съвместни действия между силите и средствата на МВР

Триста военни ще бъдат изпратени допълнително да охраняват държавната граница. Това заяви министър – председателят Бойко Борисов по време на откриването на Многонационалното тактическо учение "Ответен удар 16".

Ще ги разположим така, че да покриват по-голямо пространство от близо 1000-километровата граница, обяви премиерът. Борисов потвърди, че няма да бъде поставена ограда навсякъде по границата. Той не пропусна да информира, че вече 100 милиона лева са били изразходвани за изграждането на преградното съоръжение, за нова техника и за командировъчни на военните. Министър-председателят уточни, че за нуждите на армията се отделят много средства, които идват от по-големите приходи, събрани най-вече от контрабанда. Тези приходи ще продължат да се разпределят както за социални дейности, така и за нуждите на армията, подчерта премиерът.

Относно доброволческа защита на граница Бойко Борисов коментира, че дейността на т.нар. доброволчески гранични отряди трябва да бъде канализирана и съгласувана в рамките на взаимопомощта с държавата. В края Борисов изрази увереност, че започналото днес учение ще приключи успешно и Моторизираната батальонна бригада ще бъде сертифицирана.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст