ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Шарапова може да бъде оправдана за допинга

мария шарапова

Случаят с положителната допинг проба на Мария Шарапова ще бъде разгледан от независим трибунал, който ще вземе предвид препоръките на Световната антидопингова агенция (WADA) по казуса със забранения от 1 януари мелдониум.

Това съобщи международната федерация по тенис (ITF). Антидопинговата комисия към ITF ще се съобрази със становището на WADA, че хванатите с мелдониум спортисти не подлежат на наказание, ако количеството на веществото в тялото е под 1 микрограм и пробата е взета преди 1 март 2016 г.

От WADA уточниха, че ако препаратът е ползван след 1 януари, разследването срещу дадения състезател ще продължи. Такъв е случаят с Шарапова, която призна, че е взимала мелдониум след забраната му, тъй като не се е информирала за включването му в забранения списък. Пробата й обаче е взета през януари и сега се очаква информация относно количеството в тялото й.

"Във връзка с последното съобщение от WADA по случая с мелдония ITF потвърждава, че случаят с Мария Шарапова ще продължи с изслушване в съответствие с препоръките на WADA. ITF няма да прави повече коментари до приключване на случая", обявиха от международната федерация по тенис.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст