Районна прокуратура-Раднево извършва разследване за възникнал пожар в многокофов багер в рудник „Трояново 1“

Прокурор

Районна прокуратура-Раднево извършва разследване за възникнал пожар в многокофов багер ERS-710 в рудник „Трояново 1“, участък „Добив“, в с. Траяново, общ. Раднево. Сигналът за горящата машина е бил подаден на 29 април 2016 г. към 8 часа сутринта. До момента е установено, че пожарът е възникнал в трансформаторната зала на багера, който не е бил в работен режим, а в ремонт.  Машината се използвала за загребване на въглища, които се поставят на лента в рудника за извозване до различни ТЕЦ-ове. При пожара са изгорели  горна багерна част, две електрически зали, трансформаторна зала, лебетна зала за движение на въжетата, оборудване на механична зала и прилежащи инструменти и кабели. При  възникването на инцидента в рудника е нямало работен процес.

Районна прокуратура-Раднево е образувала досъдебно производство по чл. 331 ал. 3 във връзка с ал. 1 – за пожар по непредпазливост с причинени значителни вреди.  На местопроизшествието е бил направен оглед, разпитани са свидетели и длъжностни лица. Засега се смята, че причината за пожара е техническа повреда в трансформаторната зала на багера.

Предстои изясняване на размера на щетата и установяване на евентуално виновни длъжностни лица за инцидента.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст