Евро 2016: Албания – Швейцария

Ланс

Във вторият ден от Европейското първенство по футбол ще има още среща от група А. В ранната програма от 16 ч. играят националните отбори на Албания и Швейцария. За албанците това е дебют на голямо първенство. Техен треньор на турнира е Джани Де Биази. Швейцарците имат опита от три турнира (1996, 2004 и 2008 г.), но без да успеят да излязат от групите. Селекционер на отбора е Владимир Петкович.

Двубоят ще се ръководи от испанския съдия Карлос Веласко Карбайо.

Срещата ще се играе на Стад "Феликс Боларт" – главният стадион за футбол в град Ланс. Построен е през 1933 г. и е дом на РК "Ланс". Капацитетът на стадиона е 41 229 места – с около 4 000 повече от жителите на града. Стад "Феликс Боларт" е наречен на търговския директор на минната промишленост в града, който искал да популяризира развитието на спортните клубове в града и решил построяването на стадиона през 1931 година. Той обаче починал преди официалното му откриване.

Ланс (на френски Lens) е град в Северна Франция. Разположен е в департамент Па дьо Кале на регион Север-Па дьо Кале. Той е един от най-големите градове в региона на Франция заедно с Лил, Валансиен, Амиен, Рубе, Туркоинг, Арас и Дуе. Градът е шосеен и жп транспортен център на страната. Той е традиционен център на въгледобива. На 40 км северно от Ланс се намира град Лил, а на 200 км на юг е столицата Париж. Представителният футболен отбор на града РК "Ланс" (пълно име Racing Club de Lens) е сред елитните френски футболни тимове.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст