ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Трафикантите на хора са спечелили 6 млрд. евро за година

Мария Габриел

Трафикантите на хора са спечелили между пет и шест млрд. евро през миналата година, съобщи евродепутатът Мария Габриел в свое видеообръщение по време на международния дискусионен форум на тема "Засилване на мултидисциплинарното сътрудничество при идентификация и подкрепа на жертви на трафик на хора сред мигранти и търсещи закрила" на Националната комисия за борба с трафика на хора.

„Около 10 хил. непридружени деца мигранти са изчезнали през 2014-2015 г.“, уточни Габриел.

Зам.-министърът на вътрешните работи, Цвятко Георгиев,  заяви, че  трафикът на хора може да бъде определен и все по-често се определя като съвременно робство.

„Това е бизнес на международната организирана престъпност, генериращ значителни печалби. Трафикът и каналджийството са най-бързо растящият престъпен пазар в Европа, а със засилването на миграционния поток проблемът за превръщането на мигрантите в жертви на трафик все по-актуален. Те стават лесни жертви на трафикантите, които ги привличат с фалшиви обещания за благоденствия, впоследствие те са изправени от свобода на избор и са изправени пред различни форми на психическо и физически насилие”, коментира Георгиев. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст