ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Меркел се отказа от “Ще се справим”

меркел

Германският канцлер Ангела Меркел вече не иска да използва фразата си "Ще се справим", която произнесе преди година в разгара на кризата с мигрантите. Това заяви самата тя, коментирайки бежанския наплив в Европа, в интервю за седмичника "Виртшафтсвохе", цитирано БТА.

"Тази фраза е част от политическата ми работа, защото съм уверена, че сме силна страна, която ще излезе още по-силна от сегашния период. Понякога обаче ми се струва, че в нея се влагат твърде много неща и затова бих предпочела повече да не я използвам, защото тя се превърна в своеобразен девиз, почти в празна фраза", каза Меркел.

Днес в Германия се провеждат избори за местен парламент в Берлин, на които според социологическите прогнози Християндемократическият съюз на Меркел може да получи само около 20 процента и да остане на трето място.

Това може да стане пореден удар за управляващата коалиция и за самия канцлер, след неотдавнашното поражение на партията й в родната провинция на Меркел Мекленбург-Предна Померания.

Там християндемократите останаха трети след социалдемократите и популистката партия "Алтернатива за Германия".

За пръв път Меркел произнесе фразата "Ще се справим" по повод ситуацията с бежанците на пресконференция през август 2015 година.

Оттогава мнозина в Германия я разкритикуваха за тази позиция, включително нейни съпартийци и коалиционни партньори, отбелязва ТАСС.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст