Радан Кънев: В Народната милиция по-често имаше спонтанни решения, отколкото в ГЕРБ

Парламент Радан Кънев Цветан Цветанов

Лидерът на ДСБ Радан Кънев  определи днешното решение за ваканция на Народното събрание до изборите като скандално. Запитан дали едномесечната ваканция е бил обсъждана на Председателски съвет или е решена спонтанно, както твърдят от ГЕРБ, той отговори: "В Народната милиция по-често е имало спонтанни решения, отколкото в ГЕРБ."

"Днешното решение на парламента е крайна политическа безотговорност", коментира Кънев. Той настоява лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов да си свика депутатите на работа. "Министерският съвет може да свика извънредно заседание, а министър-председателят да си дисциплинира депутатите", призова Кънев.

Лидерът на БСП обясни, че той и съпартийците му – Атанас Атанасов и Борис Станимиров са внесли предложение за отпадане на ограничението за 35 секции в чужбина от Изборния кодекс, което е можело да се разгледа с "едно бързо заседание в две четения" и всички български граждани във Великобритания да могат да гласуват за президент. Сега това няма как се разгледа преди изборите без парламент.

Няма да бъде разгледано и предложение на Кънев и депутатите му за намаляване на наказателната лихва при задължения, което би намалило и задълженията по "Белене" към Русия. Също така трябваше да се създаде и парламентарна комисия за АЕЦ "Белене".

Радан Кънев каза, че дори е склонен да обмисли предложението на БСП за свикване на извънредно заседание, ако в дневния му ред бъдат записани отпадането на ограничението от 35 секции и създаването на комисията за Белене. Той обаче, напомни, че дори в БСП да се съгласят, ако от депутатите от ГЕРБ не дойдат на заседанието, то ще се провали.

На въпрос дали на втория тур на президентските избори биха подкрепили кандидата на БСП, Кънев отговори, че Борисов няма да загуби от Радев, а от Трайков.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст