ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Зам.- министър Балабанов поздрави академичния състав и курсантите на Академията на МВР

Академия МВР

„С всяка изминала година виждам пред себе си млади, мотивирани хора, които попълват редиците на МВР. Виждам преподаватели, които усвояват новите технологии, учат се от нашите партньори в Европа и със своя научен потенциал допринасят системата на МВР да се развива адекватно в 21 век“. С тези думи заместник- министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов поздрави всички присъстващи с настъпващия светъл празник от името на министъра на вътрешните работи, на политическото и професионално ръководство на МВР.

В приветствието си той отбеляза, че днешната реалност ни изправя пред огромни предизвикателства и България, и най- вече службите за сигурност, намират в тази обстановка своето достойно място и дават своя принос всички държави в Европа да се чувстват сигурни и спокойни за бъдещето си. Той благодари сърдечно  на преподавателите за усилията, които полагат в изграждането на бъдещите служители на МВР.

„Образованието е преди всичко развитие, свобода и независимост, защото бедните духом най-лесно се поддават на манипулация, най-лесно се задоволяват с нищетата във всичките й измерения. Българската писменост и култура са в основата на създаването, изграждането и поддържането на българското самосъзнание и идентичност, а буквите са ядрото на тази идентичност“, отбеляза в своето приветствие към гостите, преподавателите и курсантите ректорът на Академията на МВР ст. комисар доц. д-р Неделчо Стойчев. Той отправи искрено пожелание към своите колеги и възпитаниците на учебното заведение все така дръзновено да усвояват знанията във всичките им измерения, да бъдат търсещи, активни и борбени в отстояването на българските ценности.

Тържествено честване на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост се проведе днес в Академията на МВР. В навечерието на празничния ден завършващите курсанти получиха и своите дипломи. Официални гости на церемонията бяха още директори на главни и административни дирекции на Министерството на вътрешните работи.

Церемонията приключи с празничен концерт в изпълнение на духовия оркестър на Академията на МВР с диригент Александър Иванов.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст