Моделът “Тодор Живков”, който Борисов приложи, се разпада

Евгений Дайнов

"През изминалата година премиерът Бойко Борисов успя да подчини БСП и Корнелия Нинова. Нинова е най-верният му съюзник, не защото винаги го иска. Но когато наближат избори, тя прави така, че хората да гласуват за ГЕРБ". Това заяви политологът Евгений Дайнов.

Според него разделението на властите се вижда единствено в сблъсъка между министър-председателя и президента Румен Радев.

"Тази година се случи нещо опасно – властта се събра на едно място и се отвърза от всякакъв контрол", посочи Дайнов пред БиТиВи. По думите му властта "изтича от ръцете на ГЕРБ към няколко олигарси и прокуратурата".

Политологът изтъкна, че моделът "Тодор Живков", който Борисов е приложил, вече се разпада. Дайнов прогнозира, че следващата година властта ще уседне в прокуратурата. Това станало ясно още през 2016 година.

"В момента малко се подменя олигархическата групичка. Тази година Валентин Златев изхвръкна, влезе Домусчиев. Сега като гледаме, май и Васил Божков ще изхвръкне и ще влезе някой друг. Но в крайна сметка най-стабилното място, в което нелегитимно се е събрала властта, ми изглежда прокуратурата", допълни експертът.

Той не вижда знаци, които да показват, че бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов се готви да прави нова партия.

Дайнов очаква бившият главен прокурор и Сотир Цацаров и неговият наследник Иван Гешев да започнат наказателна акция срещу списъка с "врагове", който вече са обявили.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст