1300 л нелегален алкохол задържаха митничарите във Варненско

нелегален алкохол

Над 1300 литра етилов алкохол без документи за платен, начислен или обезпечен акциз, задържаха митнически служители от сектор „Оперативен контрол“,  отдел „Митническо разузнаване и разследване“ в ТД Митница Варна. Алкохолът с мирис на ракия е открит в частен имот в района на Долни чифлик, където  е съхраняван в 11 пластмасови бидона с голям обем и пълни в различна степен.

В рамките на проверката ползвателите на имота не са могли да предоставят изискуемите документи по Закона за акцизите и данъчните складове.  До установяване на голямото количество се е стигнало след рутинна проверка, извършена от митническите служители в търговски обект в същото населено място. Инспекторите установили, че в магазина се продават цигари с валиден български бандерол, но без издадено разрешително за търговия с тютюневи изделия, което представлява административно нарушение.

В търговската част на обекта митническите инспектори намерили и туба с 8 литра алкохол – ракия, за която станало ясно, че се предлага за продажба.  За трите нарушения по Закона за акцизите и данъчните складове са образувани административнонаказателни производства.

При други две проверки по линия на противодействие на акцизните нарушения митническите служители от сектор „Оперативен контрол“ установяват и общо 38 кг тютюн за пушене без валиден акцизен бандерол. 22 кг  нарязан тютюн за пушене в найлонови торби и в куфар са намерени в лек автомобил на паркинг пред супермаркет във Варна.

Други 16 кг нарязан тютюн са установени в частен дом в град Суворово. По случаите са образувани досъдебни производства  по чл. 234, ал.1 от Наказателния кодекс.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст