Чух 2-3 интересни въпроса, ще ги поставя в парламента

Парламент Мустафа Карадайъ

В парламента управляващи и опозиция продължават да дебатират по вота на недоверие към правителството.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ се срещна с протестиращите представители на сдружение "Толерантност", които издигнаха искане за оставка на правителството. Той беше посрещнат с аплодисменти и обясни:

"Те са дошли за оставката и ние сме за оставката и дойдохме да обменим мисли. Тече дебат вътре, ако имат някакво поръчение, вътре ще го кажем и от залата".

След срещата на площад "Народно събрание" Карадайъ каза, че е чул два-три интересни въпроса, които ще постави на парламентарната трибуна. На въпрос: "Вие ли ги организирахте", той отговори: "Естествено".

В сдружение "Толерантност" членуват над 60 общини, най-голямата от тях е Кърджали. Негов председател е кметът на Белица Радослав Ревански, който е бивш депутат от движението. 

Пред сградата на парламента протестът срещу правителството продължаваше към 13 часа, но протестиращите намаляха.

Две от организациите, които се обявиха за оставка на кабинета на пл. "Народно събрание", напуснаха – това са ВМРО и Национално движение "Хан Кубрат". На площада останаха само представителите на сдружение на общините "Толерантност", което обединява над 60 общини. Сред протестиращите са кметовете на Кърджали Хасан Азиз и на Белица – Радослав Ревански, който е бивш депутат от ДПС.

За тях не е проблем, че са заедно с представители на националистически и патриотични формации, обясни Хасан Азис.

"Ние сме длъжни да се включим в този протест в името на България, в името на днешния и на утрешния, но дайте и за вчерашния ден. Не подвеждайте хората. Тук въпросът е и за патриотизма, тук въпросът е и за отговорността към България", каза той.

За ВМРО обаче нещата не стоят по същия начин.

"Ние не протестираме заедно с никого. Виждаме представители на ДПС, затова няма да позволя да се събират и да се слагат под един знаменател двата ни протеста.. С ДПС не можем да имаме общи цели. ДПС защитава чужди интереси – руски, турски и всякакви други, но не и български", заяви Ангел Джамбазки – евродепутат и съпредседател на ВМРО.

Само Скопие разделя ВМРО от управляващото мнозинство, стана ясно от думите на Милен Михов, който беше кандидат за президент на ВМРО.

"Това предложение не съответства на рамковата позиция на правителството и Декларацията от 2019 г. и то трябва да бъде отхвърлено. Ако г-н Кирил Петков бе проявил малко гръбнак и беше застанал на българските национални интереси по въпроса за Македония, той щеше да получи нашата категорична подкрепа. Защото ние не се съмняваме, че той действително се бори срещу корупцията и срещу мафията в България. Нашата позиция обаче е определена от неговото безгръбначно поведение и лакейско поведение спрямо западните партньори", обясни той.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст