Помага ли лимонът при шизофрения?

Помагат ли лимоните срещу шизофрения - веган

Консумацията на лимони в последните две години изпреварва тази на традиционния за българския потребител зеленчук – краставицата.  Това показват данните от анализа за тенденциите в потреблението на ключови за българския пазар стокови групи, изработен от Kaufland България. 

Експертите от Kaufland обясняват годишния ръст от 15% при лимоните с променената честота на консумация, която заради COVID пандемията от сезонна се превърна в целогодишна.

На трапезата на българина все по-често място намират и аспержите, брюкселското зеле и селърито, които също бележат ръст в продажбите с 27%, пише още в изследването.

Сред всички над 90 вида плодове, продавани в Kaufland обаче, бананите са целогодишен фаворит на българския потребител.

Човек е това, което яде. Към тази максима и горните резултати от проучването може да добавим още няколко тежки щриха допълващи  народопсихологическия портрет на българина.

По бит може и да сме кауни, но по надстройка и душевност,  много ни се иска да сме европейци – затова залагаме все повече на брюкселското зеле, аспержите и селърито. 

Зарязали сме картофите, боба и девесила, които „девет сили дават”, според емпиричните изследвания на бабите ни.

От друга страна, плодов фаворит са ни бананите, защото си оставаме една бананова република, в която дори и да има качествен човешки материал, той избира да го управляват нескопосани политици. А после виновни са му международното положение, американското вмешателство и руската агентура.

А пък това, да предпочитаме лимоните пред краставиците, обяснява защо все сме кисели. И как така като едни народни избраници се събират да съставят правителство, същите след това си го бутат.

Но  бягаме от краставиците, които са си почти 100% (гола) вода, каквито сме си и ние.

Толкова сме кисели, че сами себе си не харесваме. А как тогава да харесваме другите?

Затова мразим руснаците, че избиват мирни украинци, но и мразим украинците, че ни пробутват опасно жито и слънчоглед, а и в частност украинките, че крадат мъжете ни.

Ние не харесваме македонците, защото са едни от нас. Е, малко по-объркани душевно. Тук обяснението с лимона, съвсем опростява нещата.

Защото киселината на лимона всъщност е основа.

А на нас изначално ни липсва основата. И как да е, като за едно столетие два пъти градим капитализъм и един път градихме  социализъм.

Дали помага лимонът при шизофрения?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст