ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Кандидатите за британски премиер обещават по-твърдо миграционно законодателство

Руши Сунак

Бившият финансов министър Риши Сунак и министърът на външните работи на Великобритания в оставка Елизабет Тръс в своите програмни изявления обещават по-твърда политика в миграционното законодателство за борба с нелегалната миграция, съобщава вестник The Daily Telegraph.

Сунак, потомък на емигранти от Индия, в своето изявление обещава да се установи определен брой мигранти, които Великобритания ще може да приема всяка година.

"Нашата имиграционна система не работи и ние трябва честно да си признаем това. Броят на мигрантите трябва да се определя от потребностите. Нашият парламент ще получи възможност да контролира броя на бежанците, които ние ще приемаме всяка година", пише Сунак.

Тръс на страниците на The Daily Mail се съгласна със своя опонент, посочвайки африканската страна Руанда като място за препращане на нелегалните мигранти от Великобритания.

"Руандската политика е вярна. Аз съм изпълнена с решимост да я приложа, а също така и да разгледам въпроса с какви други страни можем да установим подобни партньорски отношения", отбелязва Тръс. Тя също така обещава да увеличи броя на служителите в британската гранична служба.

По-рано кандидатът за лидер на Консервативната паритя и за премиер на Великобритания Риши Сунак посочи инфлацията като проблем номер едно в страната.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст