Групата „Стара планина холд“ с ръст на продажбите от 37.18%

eвро

Консолидираните продажби на най-значителните предприятия от портфейла на „Стара планина холд“ АД през септември са в размер на 30.37 млн. лева. А за деветте месеца приходите са достигнали 278.8 млн. лева като бележат ръст от 37.18% в сравнение същия период на миналата година.

Принос за това имат „Хидравлични елементи и системи“ АД, „Елхим-Искра АД“, „Българска роза“ АД – Карлово АД и „М+С Хидравлик“ АД, като последното е заработило 17.90 млн. лева от паричните постъпления на групата. И при всички тези фирми има ръст на продажбите спрямо миналата година.

„М+С Хидравлик“ е и с най-висока брутна печалба (преди данъци) от 3.80 млн. лева и за деветте месеца общо 29.11 млн. лева.
„Хидравлични елементи и системи“ е с положителен финансов резултат от 681 хил. лева, „Елхим-Искра“ – с 86 хил. лева, но предприятието за акумулатори в Пазарджик е на загуба за деветте месеца. „Българска роза-Карлово“ има печалба от 37 хил. лева за септември, а с натрупване между януари и септември тя е общо 301 хил. лева.
От „Стара планина холд“ предвиждат консолидираните продажби за десетте месеца да бъдат с 36.24% по-високи спрямо същия период на миналата година.

Мениджърите на "М+С Хидравлик" обявява прогноза за приходите през месец октомври в размер на 18.72 млн. лева и 179.79 млн. лева с натрупване от началото на годината.

От "Българска роза-Карлово" очакват продажбите през десетия месец да са за 280 хил. лв. и общо 4.15 млн.лева между януари и октомври.

Прогнозата на "Елхим-Искра" е за приходи за месец октомври в размер на 3.80 млн. лева.

"Хидравлични елементи и системи" обяви прогнози за продажбите през десетия месец от 8.50 млн. лева, при което ръстът по този показател с натрупване от началото на годината ще бъде 41.37% в сравнение със същия период на миналата година.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст