“Елана Агрокредит” увеличи размера на кредита с “Обединена българска банка”

пари домакинства депозити дивидент преки чуждестранни инвестиции елана агрокредит продажбите приходи, Юрий Гагарин прогнози ръст продажби придобивания оборот бфб проекти Мак АД възнаграждения Елана слънчо смарт органик Емка печалба

Компанията за финансов лизинг “Елана Агрокредит” АД – София увеличи размера на кредита от „Обединена българска банка“ АД. Дружеството е сключило анекс към договор за банков кредит с „ОББ“ АД, който е от 2 октомври 2023 година. С документа е отпуснато допълнително финансиране в размер на до 3 500 000 евро и вследствие на което се изменя максималният размер на отпуснатата главница по кредита с банката – от 6 500 000 евро на до 10 000 000 евро.

Годишният лихвен размер за допълнителното отпуснатия кредит до изтичане на гратисния период (14 октомври 2024 г.) ще е фиксиран лихвен процент в размер на 6.5 проценат годишно, уточниха от “Елана Агрокредит”. След изтичане на гратисния период и до погасяването на кредитното задължение ще се заплаща плаващ лихвен процент в размер на тримесечния EURIBOR + 3 процента, но не по-малко от 3 процента годишно.
За обезпечаване на вземанията на банката е сключен и договор за особен залог на вземания, който следва да покрива размера на кредита на минимум 125 процента.
Парите от допълнително отпуснатия кредит ще бъдат използвани за финансиране на дейността на дружеството през първото шестмесечие от 2024 г. и до получаване на средствата от планираното през март-април 2024 г. увеличение на капитала.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст