ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Министър Йоловски очаква да се отчете с 45-47 млн. електронни рецепти

Александър Йоловски, електронни рецепти

„Очаквам още днес броят на електронните времеви печати в Националната здравноинформационна система да достигне 1.5 милиарда. Регистрирани са 80 млн. прегледа, 45 млн. направления и 45-47 млн. електронни рецепти.“

Това съобщи министърът на електронното управление Александър Йоловски на откриването на XI-ия национален “Фарма форум”.

Той бе категоричен, че дигиталната трансформация в българското здравеопазване върви с правилните темпове, дава много добри резултати и това се виждало и в международен план.

Според министъра резултатите на България по отношение на здравните досиета е над средното европейско ниво.

Йоловски косвено похвали екипа си с думите, че България е направила лъвски скок само за няколко години в сектора и е успяла да навакса първоначалното изоставане.

По думите му вече не стои въпросът дали системата работи, а как да я подобряваме, защото Националната здравноинформационна система не включва само електронното здравеопазване, а е в основата на дигиталната трансформация на държавата.

В заключение Йоловски обобщи, че дигитализацията в здравеопазването е била един от надпартийните приоритети, който в крайна сметка е успял да бъде реализиран. Припомняме, че за първи път бе обявено, че системата за електронни рецепти ще стартира тестово в края на 2020 година.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Подкрепяте ли решението на депутатите да излязат в предизборна "ваканция", въпреки че според новата Конституция те трябваше да работят и да контролират служебния кабинет?

Подкаст