ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Кирил Петков: Стига театрално говорене и медийни изяви, време е да седнем да говорим

Кирил Петков

Не съм чул какво точно е казал Бойко Борисов, защото ние имахме възможността да имаме много отговорен разговор с министър Тагарев относно помощта за Украйна. Разбрахме, че за девет месеца е направено много. Призовавам колегите от ГЕРБ-СДС също да проведат такъв задълбочен разговор.

Това заяви съпредседателят на ПГ на “Продължаваме промяната-Демократична България” Кирил Петков, който коментира поставения малко по-рано ултиматум от Бойко Борисов за подписване на коалиционно споразумение. 

“Пак казвам, че не съм гледал пресконференцията на Бойко Борисов, но за нас е най-важно да се работи по-бързо и да седнем да говорим още този уикенд. Призовавам ГЕРБ да работят по-бързо и по-старателно. Искам да видя точно какво ще е коалиционното споразумение на ГЕРБ. Ние го направихме много прозрачно и публично, а те са казали, че ще ни го изпратят формално. Няма как да отхвърлям или да приемам нещо, което не съм видял или прочел. Съгласен съм с Борисов, че хората не ходят да гласуват за регулатори. Точно това е проблемът. Ако хората гласуваха за регулатори, нямаше да им се вдига тока, щеше да има работещи КЕВР и КЗК. Регулаторите определят живота на хората и там трябва да е фокусът.

Регулаторите са за 5 години, а министрите са за следващите месеци”, обяви Кирил Петков. 

“В момента не мога да кажа нищо, защото не съм запознат какво точно предлагат ГЕРБ, но трябва да го предложат максимално най-бързо. Ние ще спазим нашата дума и на 6 март акад. Денков ще подаде оставка. Всичко трябва да се случи максимално бързо. Всеки ден забавяне е ден на несигурност. За нас категорично премиер трябва да е Мария Габриел. Ние си държим на думата. Задължително следващият премиер трябва да е Мария Габриел”, категоричен бе той.

“Не искам да коментирам никакви математики. Искаме да видим тяхното предложение. Да видим какво предлагат в съдебната реформа, за регулаторите, за Пепи Еврото и Нотариуса. Ако тази държава се управляваше само от министри, щеше да е процъфтяла. Тази държава се управлява от нерефирмарани специални служби и регулатори. Управлява се от нереформиран ВСС, който като му натиснеш ентър гласува с един глас. Нека не отвличаме темата с разпределянето на министрите. Министрите са много по-малко важни от така наречената перманентна власт. Точно тази власт управлява. Кой е гласувал за главен прокурор Сарафов? Аз не съм. Кой е гласувал шефката на КЗК да бъде майка на депутат. Не съм гласувал за службите, които не могат да открият един шпионин. Това е най-важното. Нека спрем да си играем на театър и да седнем да решим най-важните задачи. На нас това ни омръзна и няма да отклоним темата. Нямаме ли реален разговор за реформите – разговорът за министри е вторичен. Николай Денков е готов с оценката на министрите още преди месец. Аз на Бойко Борисов още вчера му написах СМС, звънях му и му казах – време е да седнем да говорим, стига медийни изяви, цялата държава нас чака”, завърши Кирил Петков. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Подкрепяте ли решението на депутатите да излязат в предизборна "ваканция", въпреки че според новата Конституция те трябваше да работят и да контролират служебния кабинет?

Подкаст