Единственият отчел се евродепутат от “БСП за България” се похвали с три приноса

три приноса, цветелина пенкова, три приноса

Вчера (13 април) на Националния съвет на “БСП за България” лидерът на социалистите Корнелия Нинова обяви, че само един евродепутат, излъчен от тяхната политическа сила, е представил отчет за дейността си.

Днес посочената – Цветелина Пенкова – гостува в БНР, където посочи, че се придържа към принципа прозрачност и заради това е представила отчет за своя 5-годишен мандат в европарламента.

Той е публичен и може да се намери и в социалните мрежи, уточни Пенкова. Според нея е редно евродепутатите да се изправят пред хората, които са ги изпратили в европарламента, и да им обяснят какво са свършили, обясни Пенкова. След това тя посочи трите основни теми, по които тя и екипът й са постигнали успехи за България.

На първо място Пенкова посочи, че благодарение на нейните усилия ядрената енергетика вече е призната за зелена и устойчива в Европейския съюз. По думите й дори германски евродепутати й благодарили за усилията.

На второ място тя инициирала първото европейско законодателство за стартъпи, заради което младежите с иновативни идеи няма да бягат в САЩ и в Латинска Америка, а ще развиват бизнеса си на Стария континент.

На трето място Пенкова работила за реиндустриализацията на Европа – проблем, който стана особено видим по време на COVID-пандемията и за чието решаване настоява и бизнесът у нас.

Пенкова бе категорична, че тези три теми не са далечни за българските граждани, защото дават възможност за икономически ръст, за повишаване на доходите, за нови работни места и за връщане на младите хора в България.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст