ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Гранични полицаи задържаха каналджия – шофьор на такси

човек с белезници

Вчера през нощта патрул от ГПУ-Брегово забелязал такси, движещо се към българо-сръбската граница. Автомобилът на гранична полиция тръгнал след него. В землището на село Градец таксито спряло и от него започнали да слизат хора. Граничните полицаи установили 13 чужди граждани – 7 мъже и 6 момчета. 8 от чужденците били афганистанци, 5 – пакистанци. Всичките са регистрирани в Държавната агенция за бежанците, но признали, че са искали да преминат незаконно сръбско-българската граница и да стигнат до Германия.

Чужденците са задържани в ГПУ-Брегово.

Задържан е и шофьорът на таксито,  Г. К. /32 г./ от София. При извършената проверка на автомобила му граничните полицаи открили в пепелника доза бяло прахообразно вещество, което при полевия наркотест реагирало на амфетамин. По случая е образувано досъдебно производство. На Г.К. са повдигнати обвинения за каналджийство и за държане на наркотично вещество. С постановление на районната прокуратура в Кула той е задържан за 72 часа и е предаден на следствения арест.

На 11 октомври на ГКПП Капитан Андреево пристигнал за влизане в страната товарен автомобил „Мерцедес“, управляван от турския гражданин С. М./42 г./ При извършената проверка с рентген в товарното помещение на камиона са открити 6 иракски граждани. Нелегалните имигранти и шофьорът са задържани в ГПУ-Свиленград.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст