Отправени внушения пред медии от Специализираната прокуратура оставяме без коментар

Президентство - сграда

"Президентската институция не е разследващ орган". Така отговориха лаконично от прессекретариата на държавния глава във връзка с множество запитвания от медии по повод претърсването и разпита на Пламен Узунав – секретар на президента по правни въпроси, за отношенията и кореспонденцията му с Пламен Бобоков. Специализираният съд гледа днес мярката за неотклонение на бизнесмена, който беше задържан вчера в Русе, въпреки че си е платил гаранцията от 1 млн. лева.

"Информация за действията си трябва да предостави Специализираната прокуратура, която следва да аргументира приоритетите в своята работа: кого и на основата на какви улики разпитва, в чие жилище и на основата на какви доказателства прави обиск", се казва в съобщението, което идва след многото медийни запитвания.

„Отправени внушения пред медии от страна на Специализираната прокуратура оставяме без коментар”, се казва още в позицията.

Секретарят на президента по правни въпроси Пламен Узунов бе доведен в Спецпрокуратурата, за да бъде разпитан във връзка с разследване за търговия на влияние. Проверявана е кореспонденция между Пламен Бобоков и висши държавни служители, а в залата бе споменато името и на Румен Радев, като евентуално лице с имунитет, с което бизнесменът си е писал.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст