ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

И “Дойче банк” призна Париж за търговски център

финанси

BREXIT превърна Париж в привлекателен търговски център, примамил дори "Дойче банк" да започне да прехвърля служители там. Най-голямата германска банка е започнала да насочва към френската столица търговци на европейски кредитни инструменти – необичайна стъпка за кредитор от най-голямото европейско стопанство – която подчертава растящото значение на Париж като пазарен център след отделянето на Острова от Европейския съюз.

"Дойче банк" е преместила във френската столица част от офисите за търговия на кредитни продукти и десетина търговци, заявява в интервю за медиите германският кредитор. Решението е било взето заради огромния пул от таланти в Париж, както и поради факта, че на практика всички едри конкуренти на германската банка са избрали френския мегаполис за кредитна търговия.

Мощни глобални инвестиционни банки, между които и акулите от Уолстрийт "Джей Пи Моргън Чейз", "Голдмън Сакс груп" и "Моргън Стенли", засилват позициите си на френска територия. Шефът на "Джей Пи Моргън Чейз" – Джейми Даймън – дори нарече Париж новия търговски център на банката си в Европейския съюз.

Въпреки че "Дойче банк" прехвърли във Франкфурт по-голямата част от дейностите, които трябваше да премести след BREXIT, статусът на френската столица като търговски център е важна причина за решението на германците да насочат персонал и към нея. Градът има сериозен пул от специалисти с висше образование благодарение на качествените университети и е атрактивно място за живот за служителите с по-висок опит и квалификация.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст